250 gram wortelen
120 gram dadels (zonder pit)
50 gram amandelen
75 gram gemengde noten
150 gram havermout
100 gram rozijnen, een kwartier weken in warm water
1 mango
1 klein kuipje appelmoes
2 eieren
1 zakje bakpoeder
3 – 4 theelepels koekkruiden
boter om de tulbandvorm of het cakeblik in te vetten
Bereidingswijze
Verwarm – eventueel – de oven voor op 180 graden. Vet de tulbandvorm of het cakeblik goed in met boter.
Schil de wortelen en rasp ze in kleine stukjes of maak ze klein in de keukenmachine. Doe de wortelen in de keukenmachine (of laat ze erin zitten), en voeg de in stukjes gesneden mango, de havermout, de dadels en de amandelen toe. Laat de keukenmachine draaien tot het geheel een min of meer egale massa is geworden. Haal dan ongeveer de helft van massa uit de keukenmachine en doe het in een mengkom. Breek de eieren boven de keukenmachine, voeg het bakpoeder, de koekkruiden, de afgegoten rozijnen en het kuipje appelmoes toe. Zet de machine weer aan en zorg dat alles goed gemengd is. Doe dan de inhoud van de keukenmachine bij de mengkom, voeg de gemengde noten toe en roer het geheel scheppend goed door elkaar. Doe het beslag in de ingevette vorm en bak de tulband 55- 60 minuten in de oven.
Controleer of de cake los in de vorm zit voor het storten van de tulband! Laat de tulband afkoelen.
Geniet ervan!