Ingrediënten
- 1 liter magere kwark
- 500 gram (zomer)fruit, vers of uit de diepvries
- 6 blaadjes witte gelatine
- 250 gram dunne plakjes cake
- eventueel wat zoetstof
Nodig:
- een springvorm
- bakpapier of aluminiumfolie
Bereiden
- Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
- Beleg nu de bodem met de dunne plakjes cake. Zorg dat de hele bodem bedekt is.
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Pureer de helft van het fruit in een keukenmachine of blender.
- Voeg eventueel wat water toe, als het fruit te klonterig blijft. Dit is meestal niet nodig.
- Roer het gepureerde fruit door de kwark.
- Proef het mengesl even, en voeg eventueel wat zoetstof toe.
- Kook wat water. Knijp de geweekte gelatine goed uit.
- Los het vervolgens goed op in een klein beetje van het gekookte water.
- Roer dit mengsel door de kwark, en doe de kwark in de springvorm.
- Laat de taart opstijven in de koelkast. Dit heeft wel een paar uur nodig!
- Versier de taart tenslotte met het overgebleven fruit.