Ingrediënten, voor 2 personen:
2 rode bieten (gekookt en geschild)
1 rijpe peer of appel
125 gram zachte geitenkaas
75 gram rucola
50 gram hazelnoten (of andere noten)
Eventueel een bosje verse munt, kleingesneden.
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
1 theelepel citroensap
1 theelepel honing
peper en zout
Bereidingswijze:
Schil en snijd de peer of appel en de bietjes in schijfjes. Rooster de (hazel)noten, laat afkoelen en hak ze vervolgens grof in stukjes.
Leg de rucola op de borden, leg de bietjes en peertjes op de sla en verkruimel de geitenkaas bovenop.
Maak ondertussen de dressing: Doe het citroensap in een kommetje en klop met een garde de mosterd, de honing en zout en peper erdoor.Voeg de olie in een straaltje toe en blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt.
Besprenkel de borden met de dressing en voeg als laatste de munt en de grofgehakte hazelnoten toe.
Met wat gebakken aardappelen of 2 sneetjes brood heeft u een makkelijke, lekkere en complete maaltijd.