Ingrediënten:
450 gram Optimel (vruchten)kwark
lange vingers
fruit op sap
sap uit fruitblik om de lange vingers mee te besprenkelen en voor het oplossen van de gelatine. U kunt ook kiezen voor sinaasappelsap uit een pak.
9 blaadjes gelatine
2 zakjes klop klop (= 1 pakje van dr Oetker)
160 ml mager melk
Voorbereiding:
- Week de blaadjes gelatine in koud water. Neem de blaadjes uit het water en knijp ze uit. Doe de blaadjes in een pannetje waarin sap (2-3 eetlepels) heet is gemaakt en los de gelatine hierin op (niet koken!)
- Maak de klop-klop klaar, zoeten is niet meer nodig (kan eventueel wel met zoetstof)
Bereidingswijze:
- Klop de kwark en de klop-klop door elkaar.
- Meng het afgekoelde mengel (op kamertemperatuur) van de gelatine door jekwark/klop-klop mengsel.
- Haal je lange vingers door het sap en leg ze in de taartvorm. Schep hetkwarkmengsel er bovenop.
- Garneer met sinasappel of andere partjes fruit.
- Laat de taart in de koelkast opstijven.
1 punt kwarktaart met minder calorieën is 120 kcal per punt
Ter vergelijk:
1 punt vruchtenvlaai is 190 kcal
1 punt (gewone) kwarktaart is 260 kcal
1 punt appeltaart is 280 kcal
1 punt slagroomgebak is 300 kcal