Wat inspiratie voor een lekker zondags ontbijt of lunch. Bij ons doet dit recept het altijd goed. Ondertussen heb ik al heel wat gesleuteld aan het oorspronkelijke recept. Het was een stuk zoeter, en nu heb ik havermout toegevoegd. Geeft een bite, vezels en voor mij daardoor een betere maagvulling.
In het oorspronkelijke recept staat serveer met een eetlepel yoghurt en honing. Dat kan natuurlijk nog steeds. Ik heb gemerkt dat het met kwark of skyr nog lekkerder is. Doordat dit wat dikker is smeert het lekker uit en is heel fris van smaak. De bananen en kaneel maakt voor mij de smaak zoet genoeg. Het recept is voor een stuk of 10 kleine pannenkoekjes.
Ingrediënten, voor 10 kleine pannenkoekjes:
2 rijpe bananen (geprakt)
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram havermout
2 losgeklopte eieren
1 tl bakpoeder
12 eetlepels melk
snuf kaneel
olie om in te bakken
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten door elkaar heen. Bak het in een goed verhitte pan zachtjes gaar en draai ze om als het beslag voldoende gestold is.
Serveer ze met kwark/skyr en eventueel fruit.