Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram sudderlappen
2 teentjes knoflook
2 grote uien
3 paprika’s (rood en / of groen)
500 gram tomaten
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
1 glas rode wijn
50 gram bloem
1 – 1 ½ runderbouillonblokje
750 ml water
gerookt paprikapoeder
2 eetlepels vloeibare margarine
Serveer de goulash naar wens met rijst of aardappelen en eventueel een salade. De goulash bevat voldoende groente.
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Verhit de margarine en fruit ui en knoflook samen. Snijd ondertussen het vlees in blokjes. Voeg het vlees bij de uien en knoflook, en bak het mee tot het bruin is. Maak de paprika schoon en snijd het in stukjes. Snijd ook de tomaten, inclusief de schil, klein. Voeg deze groentes bij de uien en het vlees, en roerbak het even mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer de tomatenpuree en de wijn door het vlees – groente mengsel. Strooi dan de bloem in de pan en roer het goed door. Voeg het water beetje voor beetje toe, zodat de goulash gaat binden. Wellicht heeft u minder of meer vocht nodig; dit is ook afhankelijk van hoeveel vocht er uit de groente is gekomen. Laat nu het gerecht in 2 uur gaar sudderen. Dit kan, met het deksel op de pan, op een laag vuurtje op het fornuis. Roer af en toe om, en let op of er niet teveel vocht verdampt.
Makkelijker is het het gerecht gaar te sudderen in de oven: doe geen deksel op de pan maar sluit de pan luchtdicht af met aluminiumfolie. Zet de pan 2 uur in de oven op 140 graden.
Eet smakelijk!