kippenbouillon tablet
300 gram risotto-rijst
120 ml witte wijn
water
2 teentjes knoflook
2 kleine uien
1 courgette
1 bakje champignons
300 gram gerookte kipfilet
olijfolie
geraspte kaas
Bereidingswijze
Snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit. Verwarm in een hapjespan een beetje olijfolie. Bak hierin de ui en de knoflook. Voeg dan de risottorijst toe, en bak mee tot de rijst glazig ziet. Blus de rijst af met de witte wijn. Laat de wijn opnemen door de rijst. Voeg daarna steeds een beetje water toe, tot de rijst het water heeft opgenomen. Voeg ook het bouillonblokje toe.
Snijd ondertussen de courgette en de champignons in blokjes / plakjes, en doe het bij het rijst – ui – knoflook mengsel. Laat de rijst en de groenten gaar worden. Voeg tenslotte de in stukjes gesneden kipfilet toe. Strooi naar wens geraspte kaas over de risotto.
Eet smakelijk!