Leuk om met kinderen te maken!
Ingrediënten, voor ongeveer 20 koekjes:
Voor de havermoutkoekjes:
200 ml gecondenseerde melk
200 gram havermout
Voor de kokoskoekjes:
200 ml gecondenseerde melk
200 gram kokosrasp
Vulling naar wens, bijvoorbeeld:
– 75 gram hagelslag
– appel of peer, in kleine stukjes gesneden
– gewelde rozijnen
– gedroogde cranberries
– in stukjes gesneden gedroogde abrikozen
– kleingehakte ongezouten noten
– in stukjes gehakte fudge (wellicht alleen lekker in de havermoutkoekjes)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer de havermout / kokosrasp en de gecondenseerde melk door elkaar. Voeg eventueel een vulling toe. Leg een vel bakpapier op de bakplaat, en vet dit licht in met wat boter. Leg hoopjes van het beslag op de bakplaat. Dat mag heel netjes, maar het hoeft niet natuurlijk! Bak dan de koekjes in ongeveer 12 – 15 minuten licht bruin. De koekjes zijn het lekkerst als ze nog een beetje zacht van binnen zijn.
Bewaar de koekjes in een trommel.